Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mateusz Güncel, finalista programu MasterChef w restauracji „Modra” w Tarnowskich Górach

Iwona Świetlik
„Kuchnia śląska w nowoczesnej odsłonie” - pod takim hasłem 27 września Mateusz Güncel, finalista programu MasterChef w restauracji „Modra” w Tarnowskich Górach poprowadził charytatywne warsztaty kulinarne

27 września w restauracji „Modra” w Tarnowskich Górach Mateusz Güncel poprowadził charytatywne warsztaty kulinarne. Tematem warsztatów była „Kuchnia śląska w nowoczesnej odsłonie”.

21-letni Mateusz Güncel to najmłodszy w historii finalista polskiej edycji programu telewizyjnego „MasterChef”. Na coś dzień gotuje w „Modrej”, a jego fascynacje kulinarne to łączenie tradycyjnej kuchni z nowymi trendami. Dla jurorów programu przygotował m.in. kapustę śląską z australijskim dressingiem. Choć nie wygrał szóstej edycji kulinarnego programu, to zaskarbił sobie sympatię widzów i zdobył uznanie znawców kuchni.

Cały zysk z charytatywnych warsztatów został przekazany na Centrum Doradztwa Zawodowego i Wsparcia Osób Niepełnosprawnych Intelektualnie (Centrum DZWONI), prowadzone przez Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną.

Centrum DZWONI od 2006 roku prowadzi na terenie Śląska i Zagłębia jedyną placówkę zatrudniania osób z niepełnosprawnością intelektualną innowacyjną w skali kraju metodą zatrudnienia wspomaganego na otwartym rynku pracy.

Restauracja zadeklarowała chęć zorganizowania drugiej edycji warsztatów kulinarnych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto