MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nie używajcie lakierowanego drewna, resztek mebli, kartonów...
fot. pixabay

Grill: TOP 10 zasad zdrowego grillowania. Ważne podczas majówki!

Rozpałka

Nie używajcie lakierowanego drewna, resztek mebli, kartonów czy starych gazet! Postawcie na dobrej jakości brykiet. Może też być węgiel drzewny (ważne, żeby nie zawierał żywicy, która pod wpływem spalania wydziela produkty rakotwórcze). Jeśli używacie podpałki, to poczekajcie z układaniem żywności aż się zupełnie wypali, a na brykiecie zbierze się warstwa żarzącego się popiołu. Potem, kiedy żar przygaśnie, nie podsycajcie go podpałkami (polewanie jest efektowne, ale szkodliwe). Ich opary też są trujące. Zobacz na kolejnych zdjęciach TOP 10 zasad zdrowego grillowania:

Zobacz również

Ita Tools Stal Mielec ma nową środkową. To kolejna utalentowana zawodniczka

Ita Tools Stal Mielec ma nową środkową. To kolejna utalentowana zawodniczka

Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera
Artykuł sponsorowany

Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera

Polecamy

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna

Owsianka z truskawkami na 3 sposoby. To śniadanie smakuje lepiej niż deser

Owsianka z truskawkami na 3 sposoby. To śniadanie smakuje lepiej niż deser

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!