MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób jako produkt bogaty w białko może zaburzać działanie...
fot. weyo/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Osoby przyjmujące niektóre leki na chorobę Parkinsona

Bób jako produkt bogaty w białko może zaburzać działanie lewodopy – leku przyjmowanego przy chorobie Parkinsona, zwiększającego działanie dopaminy. Jednocześnie samo warzywo także zawiera pewną ilość lewodopy, co z kolei przemawia na korzyść za jego spożywaniem. Dlatego kwestia włączenia strączków do diety powinna zostać rozstrzygnięta każdorazowo przez lekarza prowadzącego.

Zobacz również

Koncert zespołów ludowych z powiatu suwalskiego

Koncert zespołów ludowych z powiatu suwalskiego

Policjanci z Bytowa kolejny raz zapełnili niebieskie serce nakrętkami

Policjanci z Bytowa kolejny raz zapełnili niebieskie serce nakrętkami

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik