Zobacz zdjęcia -kliknij TUTAJ!
Festiwal azjatycki w Tychach
Festiwal azjatycki rozpoczął się o piętnastej na placu pod Żyrafą w Tychach w parku przy Urzędzie Miasta. Na stoiskach przysmaki krajów azjatyckich. Są sajgonki, pączki ryżowe, koreańskie samosy, mantu czy baozi, japońskie pierożki, perskie pierogi bolani z wołowiną, falafele (z cieciorki, grochu, warzyw i przypraw), kurczak w cieście kokosowym, chinkali, chałwy, baklawy i wiele innych.
Festiwal azjatycki w Tychach - zobacz ZDJĘCIA
Są też: perska herbata (z szafranem, kardamonem i wodą różaną), perski napój szafranowy (woda, szafran, lemon, kardamon, woda różana, cukier, mięta), ayran perski (jogurt, mięta, sól) czy bezalkoholowe mojito (lemon, cukier, mięta, woda). Ceny od 10 do 13 zł.
Są i gruzińskie wina, a także likiery i najróżniejsze piwa. Jest w czym wybierać i jest gdzie ucztować. W pierwszym dniu festiwal azjatycki potrwa do godz. 21. W sobotę czynny będzie w godz. 12-21, w niedzielę - w godz. 12-18.
W naszej galerii można zobaczyć poszczególne przysmaki azjatyckich kuchni wraz z cenami.
Q&A KATARZYNA DOWBOR
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?