Tyskie przygotowało dla wszystkich piwoszy niespodziankę. Można już skosztować śląskiego piwa serwowanego z kilkuset litrowych tanków. Nowoczesny system dystrybucji odniósł już ogromny sukces między innymi w Czechach i Holandii.
Jak to działa? Świeże piwo wyprodukowane w browarze przelewane jest do samochodu-cysterny, który transportuje je bezpośrednio do pubów. Tam piwo przetłaczane jest do stalowych pojemników - tanków. Potem trafia z nich prosto do kufli gości.
Zobacz jak wyglada instalowanie tanka
Walory tak podawanego piwa doceniają eksperci. - Piwo, które się w nich znajduje jest smaczne i świeże, gdyż spożyte zostaje w krótkim czasie po otwarciu tanka. Podczas wlewania piwa do tanków zachowuje się odpowiednie procedury, dzięki czemu napój od wyjazdu z browaru utrzymuje właściwości smakowe, parametry jakościowe i stałą temperaturę - wyjaśnia Maciej Chołdrych, piwoznawca.
Fani złocistego trunku z województwo śląskiego już mogą zacierać ręce. Piwo z tanków będzie serwowane bowiem w sześciu tyskich pubach, ale także w pojedynczych lokalach w Bielsku-Białej, Częstochowie, Dąbrowie Górniczej, Wodzisławiu Śląskim, Tarnowskich Górach i Rudzie Śląskiej.
Lista pubów:
Tychy: Avanti, Palisander, Stodoła, Trzynastka, U Filipa, Browarium
Częstochowa: Pod Papugami
Ruda Śląska: Wieża
Tarnowskie Góry: Kopuła
Dąbrowa Górnicza: Pub Sportowy
Bielsko-Biała: Browar 1
Wodzisław Śląski: Numer 01
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?