MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czerwona fasola jest bardzo zdrowym produktem, który należy...
fot. silviarita/Pixabay.com

Słodycze dla cukrzyków? Tak! Wypróbuj przepisy na zdrowie i pyszne słodkości. Osoby z wysokim cukrem mogą jeść takie słodkie przekąski

Brownie z czerwonej fasoli

Czerwona fasola jest bardzo zdrowym produktem, który należy do roślin strączkowych. Stanowi doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego, który wspiera utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy we krwi. Włączenie czerwonej fasoli do jadłospisu wzbogaci go również o żelazo i witaminę B1. Jak przygotować brownie z czerwonej fasoli?

Składniki:

- 2 puszki czerwonej fasoli,
- 3 jajka,
- 35 g gorzkiego kakao,
- 50 ml oleju roślinnego,
- 50 g erytrytolu lub ksylitolu,
- pół dojrzałego awokado,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Fasolę odsącz z zalewy, wrzuć do miski i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj resztę składników i miksuj ok. 3 minuty. Jajka ubij z substancją słodzącą. Następnie do fasoli dodaj masę jajeczną wraz z resztą składników i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Policjanci z Grudziądza "trafili" 200 gramów marihuany

Policjanci z Grudziądza "trafili" 200 gramów marihuany

W Laskowicach otwarto posterunek policji. Zobacz zdjęcia

W Laskowicach otwarto posterunek policji. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Brzmi groźnie, ale nie musi taka być. Czym jest artroskopia kolana, którą miał Milik

Brzmi groźnie, ale nie musi taka być. Czym jest artroskopia kolana, którą miał Milik

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik