Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Pył znad Sahary dotrze do Polski w Wielkanoc - będzie brudzić i może zaszkodzić!

Pył znad Sahary dotrze do Polski w Wielkanoc - będzie brudzić i może zaszkodzić!

Tomasz Maciejowski: Szełemej doprowadził nas na skraj bankrucji, nie ma kasy na nic

NOWE
Tomasz Maciejowski: Szełemej doprowadził nas na skraj bankrucji, nie ma kasy na nic

Polecamy

Doprowadził do zderzenia w Glinczu. 31-latek był pijany i poszukiwany

Doprowadził do zderzenia w Glinczu. 31-latek był pijany i poszukiwany

Zamknięty przejazd ul. Łyskowskiego w Grudziądzu. Od 2 kwietnia

Zamknięty przejazd ul. Łyskowskiego w Grudziądzu. Od 2 kwietnia

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?