W ramach tegorocznego festiwalu odbył się tradycyjnie konkurs kulinarny. Wystartowało w nim osiem drużyn z ośrodków, które na przestrzeni całej dekady konkursu kulinarnego były już jego laureatami. – Poziom był więc wysoki. Zajęliśmy czwarte miejsce – mówi Mariusz Czaja, który z panią Alicją w ubiegłym roku zajęli drugie miejsce. W tym roku nasi kucharze przygotowali, oprócz tradycyjnego stołu wielkanocnego, też danie główne. Była to przepiórka z farszem wykwintnym na cebulce czerwonej i winie z puree orzechowym.
Trzy pierwsze miejsca zajęli kucharze z: Zamku Dubiecko (Janusz Pyra, Marek Lechowicz), Hotelu Ambasadorskiego z Rzeszowa (Dorota Pajęcka, Mariusz Nazimek) i Hotelu Noma Residence Zameczek Myśliwski Promnice (Wojciech Radzimirski, Marek Pasieka).
– Szczerze powiedziawszy to nie wiemy do końca, czego nam zabrakło do miejsca na podium. Wydawało nam się, że wszystko zrobiliśmy dobrze, a nasza przepiórka była jedynym takim daniem w konkursie. Tak jednak zdecydowało jury. Cieszymy się jednak, że nasi przełożeni Mariola Paruzel i Ryszard Kruszewski umożliwili nam wyjazd na konkurs. Pokazaliśmy, że nadal jesteśmy w czołówce – mówi Alicja Michałek.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.224.1/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?